
قانونگذاران ایالات متحده در روز جمعه گفتند هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه امریکا، قرار است، مجاهدین خلق ایران، را از لیست سیاه تروریستی پس از ۱۵ سال حذف کند.
خبزگزاری فرانسه۳۱ شهریور ۱۳۹۱، با گزارش این خبر نوشت: این حرکت، مطمئنا تهران را به خشم می آورد، پیش از مهلت ۱ اکتبر قرار داده شده توسط دادگاه است که تا آن تاریخ کلینتون باید تصمیم بگیرد آیا گروه، معروف به مجاهدین خلق ایران را از لیست خارج کند.
ویکتوریا نولند، سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه گفت کلینتون یک نامه "طبقه بندی شده" به کنگره در روز جمعه "در خصوص نامگذاری سازمان مجاهدین خلق" فرستاد اما از جزئیات محتویات آن خودداری کرد.
با این حال، قانونگذار جمهوریخواه تد پو، یک عضو کمیته امور خارجی مجلس که فراخوانها در حمایت از سازمان مجاهدین خلق، را رهبری کرده گفت تصمیم قابل انتظار کلینتون برای خروج از لیست مدتهاست از موقع آن سپری شده است.
پو در بیانیه ای گفت: "سازمان مجاهدین خلق مدتها پیش خشونت را کنار گذاشته، و در سال های اخیر به طور فعال با سازمان های اطلاعاتی ایالات متحده در تلاش برای به دست آوردن اطلاعات در مورد فعالیتها در داخل ایران" کار کرده است.
نماینده جمهوری خواه دانا روهراباکر گفت: "من بسیار خوشحالم که فهمیدم وزارت امور خارجه به توافق رسیده مجاهدین خلق ایران را از فهرست سازمان های تروریستی خارجی خارج کند"
مجاهدین خلق ایرانیانی هستند که خواهان یک دولت سکولار، صلح آمیز و دموکراتیک هستند.
در سال ۱۹۹۷ سازمان مجاهدین خلق یک سازمان تروریستی خارجی نامگذاری شد، و لغو نامگذاری یک نبرد پیچیده قانونی که از طریق دادگاه های ایالات متحده آمریکا با آن مبارزه شده را پایان می دهد.
در ماه ژوئن، دادگاه استیناف آمریکا در واشنگتن گفت که که اگر کلینتون تصمیم نگیرد که آیا درخواست گروه که از لیست خارج شود را ظرف چهارماه یا قبول یا انکار کند، یک حکم خاص صادر می کند و گروه را خودش از لیست خارج می کند.
گروه چپگرا در سالهای ۱۹۶۰ برای مخالفت با شاه ایران تاسیس شد، اما علیه حاکمان جدید روحانی این کشور پس از انقلاب اسلامی سال ۱۹۷۹ دست به سلاح برد.
وزارت امور خارجه مجاهدین را متهم به انجام حملاتی می کند که به کشته شدن ایرانیان، و همچنین سربازان آمریکایی و غیرنظامیان، از سالهای ۱۹۷۰ تا سال ۲۰۰۱ منجر شد.
اما اعضای سازمان مجاهدین خلق و حامیان آنها می گویند که این گروه مدتها پیش خشونت را کنار گذاشته و با هدف سرنگونی رژیم ایران از طریق مسالمت آمیز کار می کند.
بخشی از شرایط برای لغو نامگذاری این گروه این بود که بیش از ۳۲۰۰ عضو سازمان مجاهدین خلق که در کمپ اشرف در استان دیاله در شمال شرقی بغداد زندگی می کنند، باید به یک منطقه ای به نام کمپ لیبرتی حرکت کنند.
در طول تعطیلات آخر هفته، آخرین گروه عمده از ایرانیان تبعیدی از اردوگاهی که صدام حسین، رهبر سابق عراق، آنها را مجاز به استفاده از آن کرده بود نقل مکان کردند.
تبعیدی ها به عنوان بخشی از قرارداد ۲۵ دسامبر بین سازمان ملل و بغداد که قصد دارد تا آنها را در نهایت به کشورهای ثالث منتقل کند، جابجا شدند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر